Tudástár gazdiknak 2.oldal

 • AKTUALITÁSOK

  Új szolgáltatáskénz bevezettük az orvosi lézeres kezeléseket!

  Részletesen>>>
 • Belső élősködők elleni védekezés

  Kutyák és macskák belső parazitái sok problémát okozhatnak nemcsak kedvenceinknek, de nekünk, embereknek is. Ugyanis egyes belső élősködők (orsóférgek, galandférgek stb.) kifejlett alakjai vagy lárvái állatról emberre terjedve komoly betegségeket okozhatnak.

  Részletesen>>>
 • Fogkövesség okozta betegségek

  A kutyák és macskák fogkövessége a gyári eleségek etetésének terjedésével egyre gyakrabban okoz problémát. Jelentősége nem elhanyagolható, mivel a fogkő okozta ínygyulladás a fogak elvesztésével is járhat, súlyosabb esetekben az állat élete is veszélybe kerülhet a következményes elváltozások miatt.

  Részletesen>>>
 • Külső élősködők elleni védekezés

  Kutyák és macskák leggyakrabban előforduló külső parazitái a következők: bolha, kullancs, szőrtüszőatka, rühatka, szőrtetvek, vérszívótetvek. Ezen élősködők elleni védekezés is fontos részét képezi állataink egészség megóvási programjának.

  Részletesen>>>
 • Kullancsok által terjesztett betegségek kutyákban

  A kullancsok által terjesztett két legfontosabb betegség, melyek előfordulására környékünkön számítani lehet, a babéziózis és a Lyme-kór.

  Részletesen>>>
 • Kutyák csípőízületi diszpláziája

  A csípőízületi diszplázia (CSD) az egyik leggyakoribb mozgásszervi betegség a kutyák között, főképp a nagytestű fajtáknál alakul ki (német juhász, labrador, rottweiler).

  Részletesen>>>
 • Műtét utáni tennivalók

  Ha az állatot még alvó állapotban szállítjuk haza, szállítás közben és otthon is oldalfekvésben, számára kényelmes helyzetben helyezzük el, hogy nyelve ne csúszhasson hátra illetve a nyál ne csorogjon a torkára. Alvás közben az állat hőszabályozása csökkent mértékű, ezért nem szabad se túl hideg (pl. hideg beton) se túl meleg (pl. tűző nap) helyre illetve esőnek vagy szélnek kitett helyre fektetni.

  Részletesen>>>
 • Macskák betegségei - Calicivírus okozta nátha

  A macskák heveny lefolyású, náthás tünetekkel, szájnyálkahártya gyulladással, szájüregi fekélyképződéssel járó betegsége.

  Részletesen>>>
 • Macska ivartalanítás tudnivalói

  A macska igen szapora állat, nem él helyhez kötött életmódot, így sokszor már csak azt vesszük észre, hogy 6-8 kismacskát leellett a kertünkbe. A beavatkozással sok további költségtől és kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és kedvenceinket!

  Részletesen>>>
 • Mikrochip beültetés

  Az új állatvédelm törvény alapján 2013. január 1-től minden 4 hónaposnál idősebb kutyát kötelező mikrochippel ellátni! Ennek elmulasztása esetén jelentős, akár több tíz vagy százezer forintos bírságot szabhatnak ki a Hatóságok.

  Rendelőnkben a mikrochip beültetés ára: 3 500 Ft (vizsgálati díjat nem számolunk fel).
  Védőoltással együtt a csomagajánlatainkkal még kedvezőbb az ár:

  Részletesen>>>
 • Milyen bolhairtót válasszunk kutyánk védelmére?

  Milyen bolhairtót válasszunk kutyánk védelmére?

  A következőkben összefoglaltuk a kutyusok bolha és kullancsirtására alkalmazott megoldásokat, kiemelve azok előnyeit és hátrányait:

  Részletesen>>>
© 2012 Soltész Doktor Kft. All Rights Reserved.